Hersentumoren zijn na leukemie de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen. Er zijn veel verschillende soorten hersentumoren. De gevolgen van een hersentumor hangen samen met de plaats waar de tumor zich bevindt: een niet-kwaadaardige tumor kan door de locatie toch relatief veel schade geven. Daarnaast zijn de gevolgen afhankelijk van de behandeling en de leeftijd van het kind ten tijde van de behandeling. Al deze factoren maken dat de gevolgen van een hersentumor per individu sterk verschillen. Hoewel enkele kinderen weinig problemen overhouden, hebben de meeste van hen blijvende gevolgen van de hersentumor en/of de behandeling. Een hersentumor bij een kind kan dan ook een enorme impact hebben op het hele gezin.

Het boek ‘Hersentumoren bij kinderen’ is het resultaat van teamwerk: ouders, kinderen, artsen, pedagogisch medewerkers, (neuro)psychologen en orthopedagogen werkten eraan mee. Zo geeft het boek vanuit verschillend perspectief informatie over de verschillende vormen van hersen­tumo­ren, de behandelingsmethodes, de prognose en de mogelijke (latere) gevolgen. Het gaat in op de begeleiding en opvoeding van een kind met of genezen ­van een hersentu­mor, op eventuele schoolproblemen en op cognitieve revalidatie. Het besteedt aandacht aan de kwaliteit van leven van het kind en de situatie van ouders en broers en zussen. En het bespreekt de moeilijke periode als een kind niet kan genezen.

‘Hersentumoren bij kinderen’ is geen boek om in een keer te lezen, het is een boek dat men opslaat op verschillende momenten tijdens en na de behandeling. De vragen die ouders bij diagnose hebben zijn andere dan die zij in de loop der tijd tegenkomen. Omdat het boek niet alleen de periode van behandeling beslaat maar ook de periode daarna, blijft het actueel en kan men het steeds opnieuw gebruiken als vraagbaak.

Het boek is in de eerste plaats bestemd voor ouders van een kind met een hersentumor.Kosten en bestellen

Het boek kost € 25,00, excl. verzend- en administratiekosten en is te bestellen bij de VOKK email:http://www.cerebraal.nl/main.php?id=124#antispam

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.