Curatele, Bewind en Mentorschap en Erfrecht

Wat houdt bewindvoering of mentorschap precies in? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? Hoe laat je iemand onder curatele stellen?

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn kind altijd voldoende inkomsten zal hebben om de nodige zorg/begeleiding te betalen?

Erfrecht: Elke ouder van een zoon/dochtermet een (verstandelijke) beperking komt op een gegeven moment voor de vraag te staan: hoe kunnen de belangen van mijn kind het beste behartigd worden; ook als wij er niet meer zijn?
Dit gaat niet zo vanzelfsprekend als bij andere kinderen uit een gezin. De ouders krijgen te maken met allerlei speciale regels, wetten, voorzieningen en instellingen.

Natuurlijk wil je – ook na overlijden, je kind in de best mogelijke omstandigheden laten leven. Daarom is het belangrijk erbij stil te staan wat het overlijden van ouders, juridisch gezien, betekent voor iemand met een beperking.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op vragen over wetgeving met betrekking tot erfrecht en de mogelijkheid om speciale regelingen te treffen voor een zoon of dochter met een beperking. Vragen, zoals:

– wat gebeurt er met de erfenis als je niets regelt?
– wat kun je voor je kind met een beperking in een testament regelen?

Deze en vele andere vragen staan centraal tijdens een bijeenkomst op dinsdag 20 november bij MEE IJsseloevers, Dr. Van Deenweg 2-10. Tijd: van 19.30 – 21.30 uur.

De avond wordt verzorgd door de sociaal juridisch medewerker van MEE IJsseloevers, Mevrouw Joke Grooten en is bedoeld voor direct betrokkenen van mensen met een beperking. Ook mensen die vanuit hun professie belangstelling hebben, zijn van harte welkom.

Mevrouw De Boer van Trip en de Boer notarissen uit Zwolle zal het gedeelte over Erfrecht verzorgen.

De bijeenkomst is gratis. In verband met de voorbereiding is aanmelding wel gewenst.
U kunt zich aanmelden via T 038 455 46 46 (informatiecentrum) of via info@meeijsseloevers.nl

Dit kan tot en met dinsdagmorgen 20 november 2012 a.s.

Voor meer informatie over de avond kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van MEE IJsseloevers in Zwolle T 038 455 46 46 of E infozwolle@meeijsseloevers.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.