Cursus communicatie bij niet aangeboren hersenletsel

Arno Prinsen, gedragsdeskundige bij InteraktContour, en Marielle Zwaga, klinisch linguïst en logopedist bij centrum voor revalidatie De Vogellanden geven een cursus over communicatie bij niet aangeboren hersenletsel. Zij schreven samen een hoofdstuk in het boek Communicatie bij hersenletsel, begrijpen wij elkaar?

Mensen met niet aangeboren hersenletsel krijgen vaak te maken met beperkingen in de communicatie. Als professional streef je naar een optimale communicatie, maar dat is niet altijd gemakkelijk.

In deze cursus krijgen de cursisten handvatten hoe ze de communicatie met hun cliënten met niet aangeboren hersenletsel kunnen verbeteren.

Programma:

  1. Theoretische achtergrond van taal- en spraakstoornissen ten gevolge van neurogene aandoeningen en de invloed van deze stoornissen op de communicatie.
  2. Theoreretische achtergrond van cognitieve stoornissen ten gevolge van neurogene aandoeningen en de invloed van deze stoornissen op de communicatie.
  3. Praktische oefening in en uitwisseling van tips hoe je als professional optimaal communiceert met de persoon met hersenletsel, rekening houdend met de beperkingen.
  4. Uitwerking van eigen casuïstiek van de cursisten.

Voor wie:

Voor alle professionals die werken met cliënten met niet aangeboren hersenletsel.

Wanneer:

Maandag 14 februari 09:30-16:30 en Maandagochtend 4 april 09:30-13:30

Waar:

De Franse School, Kerkplein 16, 8051 GH Hattem, 038 4443822

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.