Cursus voor Nijmeegse mantelzorgers

Indigo en het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning organiseren voor mantelzorgers vanaf november de cursus ‘Versterken van sociale netwerken’. In deze cursus krijgen mantelzorgers handvatten aangereikt om een stevig sociaal netwerk op te bouwen. Dit kan hen ondersteunen bij het langer volhouden van de zorg. De cursus is bedoeld voor Nijmeegse mantelzorgers die voor een zieke partner, kind, ouder, vriend, buur of naaste zorgen.  Aanmelden voor de cursus kan tot uiterlijk 22 november

 

Als mantelzorger heb je het vaak zo druk dat je sociale contacten er bij in schieten. Je komt nergens meer aan toe en loopt soms aan tegen onbegrip in je omgeving. Met de cursus ‘Versterken van sociale netwerken’ leren mantelzorgers hoe ze hun sociale netwerk weer kunnen versterken en zelfs uitbreiden. In drie bijeenkomsten brengt u uw eigen netwerk in kaart en wordt een concreet plan van aanpak opgesteld, waarmee u ook daadwerkelijk aan de slag gaat.

 

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Mantelzorger zijn: wat heb ik nodig?
  • Grenzen stellen
  • Sociaal netwerk en sociale steun

 

Wanneer:       donderdag 29 november, 6 en 13 december, terugkombijeenkomst in januari

Tijd:                19.00 – 21.00 uur

Locatie:          nog niet bekend

Voor wie:       alle Nijmeegse mantelzorgers, jong en oud

Kosten:          gratis inclusief koffie en thee

 

Aanmelden en meer informatie: 

Wilt u zich aanmelden, heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten Karolien Eppink of Angela van Gulik van het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning. Dit kan via de mail info@mantelzorg-nijmegen.nl of telefonisch (024) 382 24 46 (spreekuur dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur).

Aanmelden voor de cursus kan tot uiterlijk 22 november

 

Meer informatie: www.mantelzorg-nijmegen.nl

 

Meer informatie: neem contact op met mantelzorgconsulenten Karolien Eppink of Angela van Gulik, tel. (024) 382 24 46.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp , .

Reacties zijn gesloten.