Hersenletsel en gezichtsproblemen.

Wazig zien, dubbel zien, gezichtsvelduitval, problemen met lezen, last van fel licht, onzekerheid met lopen, moeite met pakken; door hersenletsel of neurologische problematiek is er vaak sprake van een complexe combinatie van stoornissen, beperkingen en handicaps bij iemand. De visuele problemen staan niet op zichzelf en kunnen niet geïsoleerd worden benaderd. Bartiméus biedt diagnostiek en behandeling aan mensen met cerebrale visuele stoornissen, ook aan mensen met een meervoudige beperking.De stoornissen kunnen aangeboren zijn, bijvoorbeeld ten gevolge van aanlegstoornissen, peri- of postnatale problematiek. Maar de stoornissen kunnen ook niet-aangeboren zijn ten gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een degeneratieve aandoeningen zoals dementie.

Bartiméus werkt met een multidisciplinaire aanpak, waarbij naast de oogmeetkundige ook altijd een (neuro)psycholoog betrokken is bij de behandeling. Indien wenselijk worden ook de paramedici betrokken zoals de kinderfysiotherapeut of een ergotherapeut. Onderzoek, behandeling en begeleiding vindt plaats op één van de locaties bij Bartiméus of bij de betrokkene thuis of op het kinderdagverblijf, op school, op het werk of bij voorbeeld bij een andere organisatie of verpleeghuis. Dit is afhankelijk van het type onderzoek of begeleiding.

Ouders, familie of professionals kunnen ook bij Bartiméus terecht met gerichte vragen of voor algemene informatie of advies met betrekking tot cerebrale visuele stoornissen.

Meer informaite vindt u op www.bartimeus.nl

Dit bericht is geplaatst in NAH cafe, Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.