Hersenletselcongres 2013

hersenletselcongres_small

Op dinsdag 5 november organiseert AXON leertrajecten in samenwerking met Hersenstichting Nederland  Hét HersenletselCongres 2013 bij congrescentrum de Reehorst te Ede.

Het congres is bestemd voor iedereen in de zorg- en dienstverlening die beroepsmatig te maken heeft met mensen met nietaangeboren hersenletsel (NAH).

George Prigatano, klinisch neuropsycholoog uit de Verenigde Staten, en Caroline van Heugten  bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht openen deze 6  e editie van het Hersenletslecongres . De deelnemers kunnen verder een gevarieerd programma verwachten. Sprekers uit de wetenschap en de praktijk verzorgen een 30-tal lezingen en presentaties binnen de drie thema’s : behandeling, particpatie en zorg in de toekomst

 

Binnen het thema Behandeling wordt ingegaan op diverse (nieuwe) vormen van behandeling van mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld op het gebied van geheugen, leren, stemmingswisselingen en gezinsproblematiek. Het thema Participatie wordt ingeluid door de première van de film “De eenzame fietser ”, over de worsteling van een jongen met hersenletsel in de overgangsfase van basisonderwijs naar het vervolgonderwijs. Andere onderwerpen binnen dit thema zijn: het betrekken van ervaringsdeskundigen bij behandeling, familiezorg, de problematiek van kinderen met een ouder met hersenletsel engesprekstraining van partners.

Zorg in de toekomst, het derde thema, bevat onderwerpen die iedereen in de zorg bezighouden:

de overgang van AWBZ naar Wmo, thuisnabije ondersteuning, de rol van de cliënt in het toekomstige indicatieproces. Ook arbeidsintegratie en ketenzorg komen aan bod.

Tijdens de pauzes kunnen de deelnemers een uitgebreide informatiemarkt bezoeken.

Het HersenletselCongres is van belang voor professionals die werkzaam zijn in ziekenhuis, revalidatie,geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg, onderwijs,arbeidsintegratie, bij indicatieorganen en centra voor informatie en advies, zoals MEE-organisaties,mantelzorgorganisaties en hersenletselteams.

De deelnamekosten bedragen € 230 wanneer men zich voor 1 juli aanmeldt. Na 1 juli zijn de kosten €

265. Bij aanmelding van 12 deelnemers tegelijkertijd is de 12 de persoon gratis .Nadere informatie is te vinden op www.hersenletselcongres.nl. Men kan zich hier ook aanmelden.

Secretariaat HersenletselCongres

AXON leertrajecten

Laura Brederveld

Bevelandseweg 68d

1704 AX Heerhugowaard

Telefoon 072 – 888 17 23

E-mail info@hersenletselcongres.nl

Voor de redactie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Laura Brederveld op bovenstaand adres.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp , , .

Reacties zijn gesloten.