Layer Zonder Drempels: gratis navigatie voor mensen met beperking

De Layer Zonder Drempels, een gratis applicatie voor de smartphone, is een navigatiehulpmiddel voor mensen met een beperking. Met deze app vindt u locatiegebonden informatie die specifiek voor mensen met een beperking relevant is. Denk bijvoorbeeld aan gehandicaptenparkeerplaatsen, rolstoelvriendelijke vissteigers, toiletten en nog veel meer.

Stel: u wilt uw auto parkeren in een stad, maar u weet niet waar een gehandicaptenparkeerplaats is. Dan start u de Layer Zonder Drempels op en houdt u uw mobiele telefoon in een bepaalde richting. Vervolgens ziet u op het scherm waar u in de buurt uw auto kunt parkeren.
Informatie over openbare gebouwen
Ook vindt u met de applicatie informatie over openbare gebouwen. Bijvoorbeeld: is er een rolstoeltoilet aanwezig? Als u uw mobiele telefoon richt op het gebouw ziet u vervolgens op uw scherm informatie over het gebouw, zoals de aanwezigheid van een rolstoeltoilet.

Downloaden
Om de Layer Zonder Drempels te bekijken, moet u eerst de Layer app op uw mobiele telefoon installeren. Daarvoor gaat u naar de Appstore, OviStore of Androidmarket op uw mobiele telefoon, dit is afhankelijk van de telefoon die u heeft. Als u de app Layer heeft gedownload, kunt u via de zoekfunctie de Layer Zonder Drempels vinden.

Ontwikkeling
De database achter Layer Zonder Dempels is al behoorlijk groot, maar GeeVAdvies (de organisatie achter deze layer) wil nog meer informatie die relevant is voor mensen met een beperking. U kunt zelf meebouwen aan de Layer Zonder Drempels. Gebruik daarvoor de POI-knop (Point of Interest) op Layer Zonder Drempels. U kunt dan gemakkelijk en gratis een nieuw punt aanmelden.

Kijk voor meer informatie op www.layerzonderdrempels.nl.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp , .

Reacties zijn gesloten.