mantelzorgavond NAH Doetinchem

Bijeenkomst over verwerking voor naasten van mensen met NAH

Dinsdagavond 30 september 19.30-21.30 uur uur Slingeland Ziekenhuis Doetinchem

Op dinsdagavond 30 september organiseren Sensire, MEE Oost-Gelderland, Siza, Zozijn Op Pad en het Slingeland Ziekenhuis een bijeenkomst voor naasten van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op deze avond wordt gesproken over verlieservaringen en verwerking voor naasten.

De heer Hans van Dam,docent en consulent hersenletsel, gespecialiseerd verpleegkundige (neurologie) en publicist, is deze avond in het Slingeland Ziekenhuis aanwezig om hier informatie over te geven en vragen te beantwoorden. Daarna is er gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten.

De organisatoren van deze avond organiseerden eerder dit jaar een aantal thema-bijeenkomsten voor naasten van mensen met NAH. Tijdens deze bijeenkomsten werd duidelijk dat verlieservaringen en rouw thema’s zijn die bij naasten een grote rol spelen. Ook al leeft iemand nog, het leven is ingrijpend veranderd. Een gezin of familie verliest bij NAH de persoon  zoals zij hem of haar kenden of verliest het leven zoals zij daarvoor samen hadden. Hersenletsel wordt dan ook wel een breuk in de levenslijn genoemd. Dit geldt zowel voor getroffene als naasten.  De impact van dit verlies voor naasten wordt vaak onderschat. De partner en de gezinsleden staan voor de moeilijke taak te rouwen en te leren omgaan met de nieuwe situatie.  Deze situatie kan voor verwarring en onrust zorgen. Het hele gezin moet samen op zoek gaan naar een nieuwe identiteit, waarbij ieder gezinslid zijn eigen ruimte nodig heeft om de gebeurtenissen te verwerken. Dit is een continue terugkerend proces voor naasten.

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis aan de Kruisbergseweg 25 in Doetinchem van 19.30 tot 21.30 uur.

Heeft u interesse om deze bijeenkomst bij te wonen? Dan kunt u zich aanmelden tot 26 september. Dit kan telefonisch via 0314-344224 of via mail, j.weessies@mee-og.nl of m.reijntjes@sensire.nl

De themabijeenkomst is alleen bedoelt voor naasten van mensen met NAH.

 

 

Dit bericht is geplaatst in NAH cafe. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.