Nationale hersenlezing 2012

De Nationale Hersenlezing is een jaarlijkse publiekslezing over een actueel onderwerp op het gebied van de hersenen en maakt deel uit van de Brain Awareness Week. In 2012 wordt de Hersenlezing georganiseerd door de Hersenstichting Nederland, het Rudolf Magnus Instituut en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De lezing wordt in 2012 gegeven door prof. dr. Philip Scheltens, Hoogleraar Cognitieve Neurologie en directeur van het Alzheimer Centrum aan het VU medisch centrum te Amsterdam.

De titel van de Nationale Hersenlezing 2012 is:

Dementie 2020: de oplossing nabij?

In zijn lezing zal hij ingaan op het groeiende probleem van de ziekte van Alzheimer, en dementie in het algemeen, alsmede op de groeiende vraag en druk die dit op de zorg zal uitoefenen. Hij zal aandacht besteden aan wat de rol van Nederland is geweest in het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. Ook zal hij de contouren van het door hem voorgestelde Deltaplan dementie schetsen.

Op deze bijeenkomst vindt tevens de uitreiking van de

Hersenstichting-Trofee voor de Wetenschap plaats.

plaats.

Plaats: Polarzaal, Mediaplaza, Jaarbeursgebouw, Utrecht.

Datum en tijd: vrijdag 16 maart 2012, 16.00-17.00 uur; ontvangst vanaf 15.30 uur.

Kosten: € 5 per persoon, inclusief koffie of thee bij ontvangst.

Informatie en aanmelden: www.hersenstichting.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .