Publieksdag 2012 Slaap en hersenen

In 2012 wordt voor de twintigste keer de Publieksdag over de hersenen gehouden.
Donderdag 11 oktober 2012 vertellen weer diverse wetenschappers over hun onderzoek.

Het thema in 2012 is:   Slaap en hersenen

De Publieksdag vindt plaats in hetBeatrix Theater in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast de lezingenis er een grote informatiemarkt waar tientallen patiëntenorganisaties zich presenteren.

InschrijvingOm u online in te schrijven, klikt u hier. U wordt doorgeleid naar de site van Congresbureau Boerhaave, die de inschrijvingen verwerkt. Het inschrijfgeld voor de Publieksdag bedraagt € 35 inclusief lunch of € 17,50 exclusief lunch.Als de betaling van uw rekening is afgeschreven krijgt u de toegangs- en/of lunchkaarten thuisgestuurd.

De sluitingsdatum voor inschrijving is donderdag 27 september. Tot en met 4 oktober kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.

Hier vindt u informatie over de lunch.Voor de lunchkaarten geldt: op = op!In de omgeving van het Beatrixtheater zijn ook mogelijkheden om te lunchen, zoals Restaurant Zeyn, Hoog Catharijne en AH to Go.

Donateurs krijgen eind augustus een schriftelijke uitnodiging met inschrijfkaart thuisgestuurd.

Programma 2012Slaap en hersenenDagvoorzitter: Prof. dr J.M. van Ree, initiatiefnemer Hersenstichting
09.00 – 10.00 Ontvangst
10.00 – 10.15 OpeningMr. drs. P. Schoof, directeur Hersenstichting

10.15-11.00 Biologische klok en verstoringen in de slaap

• De biologische klok en slaap: Prof. dr. D.G.M. Beersma, Rijksuniversiteit Groningen
  • Afwijkend gedrag in de nacht bij kinderen: Mw. dr. E.A.J. Peeters, Medisch Centrum Haaglanden Den Haag
  • Effect van nachtelijke epilepsie op de cognitieve functies bij kinderen met epilepsie: Prof. Dr. A.P. Aldenkamp, Epilepsiecentrum Kempenhaeghe & Maastricht Universitair Medisch Centrum

11.00 – 11.30 Muzikaal intermezzo

11.30 – 12.15 Functie van slaap voor de hersenen

• De herstellende werking van slaap: Dr. P. Meerlo, Rijksuniversiteit Groningen
  • Slaap en geheugen: Prof. dr. C.M.A. Pennartz, Center for Neuroscience, Swammerdam Instituut, Amsterdam
  • Geschiedenis van dromen: Prof. dr. A.M.L. Coenen, Radboud Universiteit Nijmegen

12.15-13.30 lunchpauze informatiemarkt

13.30-14.00 Waakstoornissen

• Narcolepsie: meer dan een onvermogen overdag wakker te blijven:Dr. G.J. Lammers, Leids Universitair Medisch Centrum Leiden
  • Coma en ontwaken: Dr. B.M. De Jong, Universitair Medisch Centrum Groningen

14.00-14.30 Intermezzo: uitreiking Kwaliteitsprijsennominaties Hersenbokaal

14.30- 15.00 Slaapstoornissen

• Licht opdepressie:Prof. dr. W.J.G. Hoogendijk, Erasmus MC Rotterdam
  • Slaap en epilepsie; Wat is wat en hoe komen we daar achter?: Dr. A.W. de Weerd, SEIN Zwolle

15.00 – 15.30 Theepauze

15.30- 16.15 Ouderen en slaap

• Wakker liggen van slapeloosheid: Prof. dr. E.J.W. van Someren, Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen, Amsterdam
  • Slaap en de ziekte van Parkinson: Dr. S. Overeem, Kempenhaeghe
  • Slaap, dag-nachtritme en dementie: Mw. dr.R.F. Riemersma-van der Lek, Universitair Medische Centrum Groningen

16.15 – 16.30 Sluiting: Dr. B.M. De Jong, bestuur Neurofederatie

(Wijzigingen in het programma voorbehouden)

Heeft u vragen over uw inschrijving of betalingen voor de Publieksdag, dan kunt u contact opnemen met Boerhaave: 071-526 85 00 of Boerhaavecongress-service@lumc.nl.

LunchU kunt lunchen tijdens de Publieksdag voor €17,50.

De lunch bestaat uit:

• Soep naar keuze van onze chef
  • Keuze van 2 broodjes uit volgende selectie:
    (selectie onder voorbehoud)
    -Meergranenbol belegd met Reypenaar kaas, vleestomaat en friseesla
    Volkoren pistolet met scharrelei, lamellen van komkommer, bieslook en tomatenspread
    Multikornbol belegd met roombrie, rucola en notenboter
    Volkorenbol met kiprollade, kerriemayonaise en tuinkers
    Pompoenpittenbol belegd met creamcheese, gegrilde courgette endrie kleuren paprika
  • Mueslibol of krentenbol
  • 1 stuk fruit van de fruitschaal (met verschillende soorten handfruit)
  • Melk, karnemelk of jus d’orange

In de omgeving van het Beatrixtheater zijn ook mogelijkheden op de dag zelf uw lunch te regelen, zoals Restaurant Zeyn, Hoog Catharijne en AH to Go.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp , .