TherapWii

Gamen activeert, is leuk en gezellig om te doen. Je oefent spelenderwijs en vaak ongemerkt allerlei vaardigheden. Jongeren groeien op in een digitale wereld en gamen graag en veel, ook voor volwassenen en ouderen blijkt gamen goed bruikbaar in therapie.

In een virtuele omgeving bewegen, handelen, leren en genieten is aantrekkelijk en werkt grensverleggend als je door omstandigheden of beperkingen bijvoorbeeld niet naar de bowling kunt of een instrument kunt bespelen.

Gamen met de Wii kan daardoor een goede aanvulling zijn op therapie, het kan therapie aantrekkelijker, intensiever en uitdagender maken.

Het doel van TherapWii is therapeuten te ondersteunen gericht en effectief te gamen met de Nintendo Wii tijdens en na de behandeling en biedt mogelijkheden om extra en in eigen omgeving te oefenen.

TherapWii is tot stand gekomen na een inventariserend onderzoek door het bijzonder lectoraat Revalidatie aan de Haagse Hogeschool. Een link naar de bevindingen van dit onderzoek en de resultaten van een pilot effectmeting vind je onderaan de pagina onder het kopje ‘onderzoek’.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.