Twee nieuwe initiatieven in de regio nijmegen.

Het NAH-café ‘Brain Connection’ op 6 oktober in café van Buren in Nijmegen.
Molenstraat 89, 6511 HC Nijmegen (meer informatie vind u hieronder).

Het NAH-jongerencafé in het cultureel centrum Cardo van Werkenrode op donderdagavond 30 september.
Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek (meer informatie vind u hieronder).

Het NAH-Café is een uitgaansgelegenheid waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) anderen kunnen ontmoeten in een rustige en gezellige omgeving. Gezelligheid, contact, herkenning en erkenning staan voorop. In het NAH-Café kunt u uitgaan, nieuwe contacten aanknopen, gezellig met elkaar praten. Het is een plaats om met anderen iets te drinken en om afspraken te maken om samen iets te gaan ondernemen. Een plek waar u uzelf kunt zijn en waar u niet steeds hoeft uit te leggen wat niet-aangeboren hersenletsel is. Het initiatief voor het organiseren van dit café is afkomstig van een aantal mensen met NAH.

In samenwerking met organisaties zoals Stichting MEE, ZOZIJN, PLURYN en de ST. MAARTENSKLINIEK  is dit initiatief verder uitgewerkt tot het NAH-Café Brain Connection.

Wat is het doel van het NAH-Café?

Het NAH-Café wil een gezellige uitgaansgelegenheid zijn voor en door mensen met NAH. Tevens zijn er informatie avonden waarbij een gastspreker toelicht wat de gevolgen van NAH kunnen zijn. Hebt u niet aangeboren hersenletsel en zoekt u een gezellige, rustige uitgaansgelegenheid? Kom dan naar het NAH-Café Brain Connection; iedereen met NAH is er welkom. In het NAH-Café houden we rekening met uw wensen, er wordt dus geen luide muziek gedraaid en er is geen storende verlichting. De sfeer is rustig, maar gezellig!
De initiatiefnemers van het café zijn zelf mensen met NAH.
Zij zijn gedurende de avond in het café aanwezig als gastvrouw/gastheer.
Er is in het café geen verzorging of hulpverlening aanwezig.

Voor wie is het NAH-Café?

Het café is bedoeld voor volwassenen die hebben moeten leren leven met NAH. Niet-aangeboren hersenletsel kan het gevolg zijn van o.a. een CVA, hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking, een ongeval, chemische stoffen, Multiple Sclerose(MS), Parkinson en andere aandoeningen waardoor hersenletsel na de geboorte is ontstaan.  Als u niet aangeboren hersenletsel heeft en op zoek bent naar een gezellige uitgaansgelegenheid, dan bent u van harte welkom in het NAH-Café Brain Connecion.
Als u samen met een introducé komt, dan is die uiteraard ook hartelijk welkom.  Het café is rolstoeltoegankelijk en is goed bereikbaar met de taxi. Het NAH-Café is één keer per maand geopend op de woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

• 6 oktober
• 3 november
• 1 december

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.