VWS wil geen uitzondering op groepen bij overheveling Wmo

Dinsdag 30 augustus stuurde het ministerie van VWS de VGN een reactie op onze brief, waarin wij een uitzondering van een aantal groepen op de overheveling naar de Wmo bepleitten. VWS zegt in haar reactie geen speciale groepen te willen uitzonderen op de overheveling. Het ministerie gaat niet in op ons punt om cliënten met een intramurale zorgbehoefte die ervoor kiezen om deze extramuraal te verzilveren, uit te sluiten voor Wmo.

BIJLAGEN

De VGN maakt zich ernstig zorgen over een aantal subgroepen binnen de gehandicaptenzorg als de gemeente hen de zorg moet aanbieden. Zo is er bij sommige groepen sprake van een combinatie van een klein aantal cliënten en zeer specialistische begeleidingszorg die alleen zorgaanbieders met een erkende deskundigheid kunnen aanbieden. Een andere belangrijke groep zijn de cliënten met een intramurale zorgbehoefte, die ervoor kiezen om deze extramuraal te verzilveren.

VGN blijft zich inspannen
Ondanks de reactie van VWS blijft de VGN zich inspannen om deze specifieke groepen buiten de overheveling te houden. Zo hebben wij een brief naar de Raad van State gestuurd, waarin we aandacht vragen voor ons punt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en heeft als onderwerp .

Reacties zijn gesloten.